Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Rogaliki marcepanowe

Składniki

1. Rogaliki

  • Marcepan 0.200 kg
  • Cukier 0.140 kg
  • Mączka migdałowa 0.040 kg
  • Miód 0.020 kg
  • Płynne białko 0.040 kg
  • Płatki migdałowe 0.040 kg

2. Glazura i wykończenie

  • Woda 0.100 kg
  • Glukoza 0.125 kg
  • Żelatyna 0.004 kg

Wykonanie

1

Rogaliki:

25min 160o

Masę marcepanową połączyć z cukrem, mączką migdałową i miodem. Partiami dodawać płynne białko i wszystko razem mieszać do uzyskania jednolitej masy. Masę podzielić na porcje po ok.50 g. Formować rogaliki i obtaczać je w płatkach migdałowych. Piec w piekarniku ok. 25 minut w temperaturze ok. 160 st. C na złoty kolor.

2

Glazura i wykończenie:

Przygotować glazurę - wszystkie składniki połączyć i zagotować. Rogaliki wyjęte z piekarnika od razu posmarować glazurą. Po wystygnięciu można zanurzać spody rogalików w czekoladzie.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Marcepan
Cukier
Mączka migdałowa
Miód
Płynne białko
Płatki migdałowe
Woda
Glukoza
Żelatyna
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI