Rogaliki marcepanowe

Składniki
1. Rogaliki
- Marcepan 0.200 kg
- Cukier 0.140 kg
- Mączka migdałowa 0.040 kg
- Miód 0.020 kg
- Płynne białko 0.040 kg
- Płatki migdałowe 0.040 kg
2. Glazura i wykończenie
- Woda 0.100 kg
- Glukoza 0.125 kg
- Żelatyna 0.004 kg
Wykonanie
Rogaliki:


Masę marcepanową połączyć z cukrem, mączką migdałową i miodem. Partiami dodawać płynne białko i wszystko razem mieszać do uzyskania jednolitej masy. Masę podzielić na porcje po ok.50 g. Formować rogaliki i obtaczać je w płatkach migdałowych. Piec w piekarniku ok. 25 minut w temperaturze ok. 160 st. C na złoty kolor.
Glazura i wykończenie:
Przygotować glazurę - wszystkie składniki połączyć i zagotować. Rogaliki wyjęte z piekarnika od razu posmarować glazurą. Po wystygnięciu można zanurzać spody rogalików w czekoladzie.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".