Rolada Zygzak

Składniki
1. Blaty czekoladowe (40 x 60 cm, 3 szt.)
- Komplet Czekoladowe Soft 1.000 kg
- Jaja 0.700 kg
- Olej roślinny 0.300 kg
- Woda 0.200 kg
2. Krem kawowy
- Komplet krem Bravo 0.900 kg
- Komplet Krem Volu 0.450 kg
- Woda 3.000 kg
- Pasta kawowa 0.050 kg
3. Warstwa owocowa i dekoracja
- Owoce w żelu dowolne 0.600 kg
- Komplet Kiddy Chocco 0.100 kg
- Komplet Sanetta 0.100 kg
Wykonanie
Blaty czekoladowe (40 x 60 cm, 3 szt.):
Składniki ciasta czekoladowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować w postaci blatów na papierze do wypieku i upiec. Czas mieszania 4 minuty. Temp. pieczenia 250 st. C. Czas pieczenia 5 minut.
Krem kawowy:
Składniki kremu napowietrzyć na szybkim biegu. Gotowy krem szprycować na ciasto czekoladowe za pomocą okrągłego zdobnika. Czas ubijania 4 minuty.
Warstwa owocowa i dekoracja:
Owoce w żelu nanieść na dolną warstwę kremu za pomocą worka cukierniczego w postaci wałka. Składniki dekoracji rozpuścić i połączyć, a następnie nanieść natryskowo na wierzch rolady.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".