Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Semmel Plus

18-22min 220-230o

Składniki

  • Mąka pszenna 700 10.000 kg
  • Drożdże 0.400 kg
  • Sól 0.200 kg
  • Semmel Plus 0.200 kg
  • Woda 5.500 kg

Wykonanie

1

Semmel Plus:

Mieszałka spiralna 2 min. na wolnych obrotach + 8 min. na szybkich obrotach. Temp. ciasta 26-29 °C. Mieszałka tradycyjna - 12-15 min. Temp. ciasta 25-28 °C. Czas spoczynku ciasta: ok. 10 min.Czas pieczenia: 18-22 min. Temp. wypieków: 220-230 °C. UWAGA! Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Worek po otwarciu każdorazowo zamykać.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna 700
Drożdże
Sól
Semmel Plus
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI