Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Sernik

90min 190o

Składniki

  • Ser mielony chudy 3.000 kg
  • Woda 1.200 kg
  • Żółtka 0.300 kg
  • Quark stabil 0.900 kg
  • Aromat cytrynowy 0.010 kg
  • Białko 0.500 kg
  • Cukier 0.500 kg

Wykonanie

1

Sernik:

Białka ubić razem z cukrem. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą, ubijać przez 4 min. stopniowo dodając wodę. Połączyć obie masy. Blachę wyłożyć roladą biszkoptową lub ciastem kruchym. Masę nałożyć do 3/4 wysokości. Wypiekać w temp. 190 st. C przez ok. 90 min. Dla uatrakcyjnienia wypieku można podczas wylewania masy do formy nałożyć owoce w żelu Delifruit (np. żurawinę) lub wyszprycować krem pomarańczowy.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ser mielony chudy
Woda
Żółtka
Quark stabil
Aromat cytrynowy
Białko
Cukier
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI