Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Sernik Cappuccino

Składniki

1. Blat

  • Ciasto Cappucino 0.750 kg
  • Olej 0.300 kg
  • Jaja 0.250 kg
  • Woda 0.250 kg

2. Sernikowe wypełnienie

  • Ser 1.400 kg
  • Cukier 0.175 kg
  • Jaja 0.150 kg
  • Margaryna 0.125 kg
  • Krem de Lux 0.100 kg

3. Kruszonka i wykończenie

  • Margaryna 0.140 kg
  • Cukier 0.140 kg
  • Cynamon 0.005 kg
  • Proszek do pieczenia 0.005 kg
  • Mąka 0.250 kg
  • Płatki migdałowe 0.075 kg

Wykonanie

1

Blat:

20-30min 180o

Wymieszać wszystkie składniki razem. Po wypieczeniu wystudzić.  Czas mieszania: ok. 2 min. Temp. pieczenia: 180 °C. Czas pieczenia:  ok. 20-30 min.

2

Sernikowe wypełnienie:

Wymieszać ser z cukrem i margaryną. Po trzech minutach mieszania dodać jaja, na końcu mieszania – Krem de Lux.

3

Kruszonka i wykończenie:

60-90min 170o

Składniki kruszonki wymieszać razem, na końcu dodać płatki migdałowe.  Wyłożyć ranty ciastem Cappuccino (spód i boki). Wylać sernik i zasypać kruszonką.  Temp. pieczenia: 170 °C.  Czas pieczenia: ok. 60-90 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Cappucino
Olej
Jaja
Woda
Ser
Cukier
Margaryna
Krem de Lux
Cynamon
Proszek do pieczenia
Mąka
Płatki migdałowe
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI