Sernik Cappuccino

Składniki
1. Blat
- Ciasto Cappucino 0.750 kg
- Olej 0.300 kg
- Jaja 0.250 kg
- Woda 0.250 kg
2. Sernikowe wypełnienie
- Ser 1.400 kg
- Cukier 0.175 kg
- Jaja 0.150 kg
- Margaryna 0.125 kg
- Krem de Lux 0.100 kg
3. Kruszonka i wykończenie
- Margaryna 0.140 kg
- Cukier 0.140 kg
- Cynamon 0.005 kg
- Proszek do pieczenia 0.005 kg
- Mąka 0.250 kg
- Płatki migdałowe 0.075 kg
Wykonanie
Blat:


Wymieszać wszystkie składniki razem. Po wypieczeniu wystudzić. Czas mieszania: ok. 2 min. Temp. pieczenia: 180 °C. Czas pieczenia: ok. 20-30 min.
Sernikowe wypełnienie:
Wymieszać ser z cukrem i margaryną. Po trzech minutach mieszania dodać jaja, na końcu mieszania – Krem de Lux.
Kruszonka i wykończenie:


Składniki kruszonki wymieszać razem, na końcu dodać płatki migdałowe. Wyłożyć ranty ciastem Cappuccino (spód i boki). Wylać sernik i zasypać kruszonką. Temp. pieczenia: 170 °C. Czas pieczenia: ok. 60-90 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".