Sernik deserowy I

Składniki
1. Biszkopt ciemny 30 x 40 cm
- Jaja - 6 szt. kg
- Cukier 0.120 kg
- Mąka 0.090 kg
- Kakao 0.030 kg
2. Mus śmietankowo – cytrynowy
- Śmietana 0.250 kg
- Woda 0.070 kg
- Stabilizator Dolce cytrynowy 0.025 kg
- Stabilizator Dolce neutralny 0.025 kg
3. Blat sernikowy 30 x 40 cm
- Ser mielony 0.600 kg
- Masło 0.150 kg
- Cukier puder 0.200 kg
- Jaja - 6 szt. kg
- Krem budyniowy Sycyliana 0.050 kg
- Proszek do pieczenia 0.005 kg
4. Mus czekoladowy
- Śmietana 0.530 kg
- Czekolada mleczna 823 0.200 kg
- Czekolada deserowa 811 0.170 kg
5. Wykonanie całości
- Frutamax czarna porzeczka Prospony 0.200 kg
- Caravella Cover White 0.300 kg
Wykonanie
Biszkopt ciemny 30 x 40 cm:
Biszkopt ciemny: oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i dodawać kolejno cukier. Do ubitej piany wlać żółtka i mieszać na wolnych obrotach. Do masy wsypać mąkę z kakao i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Blat piec w temp. 180-190 st. C ok. 15 min.
Mus śmietankowo – cytrynowy:
Lekko ubić śmietanę. Stabilizator połączyć z wodą i wymieszać z lekko ubitą śmietaną.
Blat sernikowy 30 x 40 cm:
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do napowietrzonego tłuszczu dodawać kolejno żółtka. Następnie dodać ser z budyniem i proszkiem do pieczenia. Na koniec wymieszać z ubitą pianą.
Mus czekoladowy:
Rozpuścić czekoladę do temp. 45-50 st.C a następnie wymieszać z lekko ubitą śmietaną. UWAGA! Mus mieszać na trzy dozowania czekolady.
Wykonanie całości:
Blat czekoladowy nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu. Wysmarować blat frutamax czarną porzeczkę. Kolejno wysmarować mus śmietankowo - cytrynowy i przykryć blatem sernikowym. Następnie rozsmarować mus czekoladowy. Całość dobrze schłodzić i dekorować lśniącą polewą Caravella Cover White.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".