Masa serowa


Składniki
- Ser President 4% 3.200 kg
- Cukier 0.320 kg
- Żótko jajek 0.500 kg
- Fiorfiore La Glassa - mieszanka marcepanowa Master Martini 0.500 kg
- Fiorfiore Royal - krem budyniowy Master Martini 0.200 kg
- Białko jaja 0.800 kg
- Cukier 0.360 kg
- Margaryna Gioia Master Martini 0.600 kg
- Żel Pomarańczowy Master Martini 0.300 kg
Wykonanie
Masa serowa:
Łączymy żółtka z miękką Gioią, dodajemy ser i mniejszą ilość cukru. Mieszamy. Ubijamy białko z pozostałą częścią cukru. Masę serową łączymy z ubitym białkiem oraz sypkimi składnikami: Fiorfiore La Glassa i Fiorfiore Royal, całość delikatnie mieszamy i wykładamy na wcześniej przygotowany i przesmarowany żelem blat. Pieczemy w temperaturze 170°C przez około 60 minut.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".