Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Sernik z kremem cytrynowym

Składniki

1. Ciasto Kruche

  • Sucrea Mix Ciasta Kruchego 1.000 kg
  • Masło 0.400 kg
  • Jajka całe 0.150 kg

2. Masa serowa

  • Twaróg 2.500 kg
  • Woda 0.500 kg
  • Żółtka 0.250 kg
  • Sucrea Quark Stabil 0.750 kg
  • Białko 0.500 kg
  • Cukier 0.500 kg
  • Aromat Favorit SUCREA®Cytrynowy 0.008 kg

3. Krem cytrynowy

  • Woda 0.800 kg
  • Śmietana 1.600 kg
  • SUCREA® Tarte Citrone 0.800 kg

Wykonanie

1

Ciasto Kruche:

Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować na blachę i zapiec na jasny kolor.

2

Masa serowa:

Wszystkie składniki oprócz białka i cukru mieszamy na średnich obrotach przez 5 minut. Następnie ubijamy białko z cukrem i dodajemy do masy serowej. Wykładamy na wypieczone ciasto kruche.

3

Krem cytrynowy:

Wymieszać składniki i delikatnie wylać na masę serową. Czas pieczenia: 70 minut. Temperatura pieczenia: 180-190°C. Po wypieczeniu posmarować żelem Belnap.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Sucrea Mix Ciasta Kruchego
Masło
Jajka całe
Twaróg
Woda
Żółtka
Sucrea Quark Stabil
Białko
Cukier
Aromat Favorit SUCREA®Cytrynowy
Śmietana
SUCREA® Tarte Citrone
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI