Sernik z musem pomarańczowym

Składniki
1. Ciasto czekoladowe kruche
- Komplet Czekoladowe Soft 1.000 kg
- Mąka pszenna typ 550 0.650 kg
- Margaryna 70% 0.650 kg
2. Masa serowa
- Komplet Gourmet Ciasto Serowe 1.500 kg
- Ser twaróg mielony 2.200 kg
- Jaja 0.700 kg
- Olej roślinny 0.300 kg
- Śmietanka 30% 0.500 kg
- Woda 0.500 kg
3. Mus pomarańczowy i wykończenie
- Sok pomarańczowy 0.500 kg
- Jabłka prażone mielone 2.000 kg
- Komplet Stabilizator Pomarańczowy 0.300 kg
- Komplet Pregel 7 0.060 kg
Wykonanie
Ciasto czekoladowe kruche:


Składniki ciasta połączyć i wyrobić do żądanej konsystencji (kruszonka). Część gotowego ciasta rozsypać na spód formy (1500 g) i zapiec. Temp. pieczenia 190 st. C. Czas pieczenia 20 minut.
Masa serowa:
Składniki masy serowej połączyć i wymieszać na średnim biegu miksera. Gotową masę rozsmarować na wierzch upieczonego ciasta czekoladowego. Czas mieszania 4 minuty.
Mus pomarańczowy i wykończenie:
Składniki musu połączyć i dokładnie wymieszać. Gotowy mus nanieść na wierzch masy serowej. Wierch posypać pozostałym ciastem czekoladowym. Temp. pieczenia 180 st. C. Czas pieczenia 90 minut.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".