Mus czekoladowy
Składniki
- Czekolada miodowa Callebaut 0.090 kg
- Czekolada deserowa 811 Callebaut 0.090 kg
- Śmietana 34% Kuchmistrza 0.250 kg
- Żelatyna 0.005 kg
- Woda 0.015 kg
Wykonanie
Mus czekoladowy:
Żelatynę namoczyć, lekko ubić śmietanę. Rozpuścić czekolady doprowadzając je do temp. ok. 50 st.C. Do rozpuszczonej czekolady dodać łyżkę śmietany i zamieszać, dodać kolejne dwie łyżki śmietany i ponownie zamieszać. Na koniec dodać pozostałą ilość śmietany i mieszać, wlewając rozpuszczoną żelatynę. Można dodać likier.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".