Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus czekoladowy

Składniki

  • Czekolada miodowa Callebaut 0.090 kg
  • Czekolada deserowa 811 Callebaut 0.090 kg
  • Śmietana 34% Kuchmistrza 0.250 kg
  • Żelatyna 0.005 kg
  • Woda 0.015 kg

Wykonanie

1

Mus czekoladowy:

Żelatynę namoczyć, lekko ubić śmietanę. Rozpuścić czekolady doprowadzając je do temp. ok. 50 st.C. Do rozpuszczonej czekolady dodać łyżkę śmietany i zamieszać, dodać kolejne dwie łyżki śmietany i ponownie zamieszać. Na koniec dodać pozostałą ilość śmietany i mieszać, wlewając rozpuszczoną żelatynę. Można dodać likier.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Czekolada miodowa Callebaut
Czekolada deserowa 811 Callebaut
Śmietana 34% Kuchmistrza
Żelatyna
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI