Szarlotka Włoska

Składniki
1. Blat biszkoptowo-tłuszczowy
- Multiciasto Koncentrat 0.300 kg
- Mąka 0.360 kg
- Cukier 0.450 kg
- Olej 0.360 kg
- Woda 0.300 kg
- Jaja 0.600 kg
- Ovalet Super 0.025 kg
2. Jabłka prażone
- Jabłka prażone 4.000 kg
- Żelatyna 0.040 kg
- Cynamon kg
3. Masa orzechowa
- Krem roślinny Bakels 1.000 kg
- Trufla Nugatowa 0.500 kg
- Spirytus 0.080 kg
- Orzechy włoskie 0.500 kg
4. Wykończenie
- Żel Diamond All round 0.500 kg
Wykonanie
Blat biszkoptowo-tłuszczowy:


Połączyć wszystkie składniki oprócz oleju i napowietrzać około 5 minut. Dodać stopniowo olej. Wyłożyć ciasto na 2 blachy cukiernicze (60x40) wyłożone papierem i wysmarować blaty. Wypiekać w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut. Ostudzić.

Jabłka prażone:
Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Połączyć z jabłkiem i cynamonem. Wyłożyć na pierwszy blat i przykryć drugim.

Masa orzechowa:
Truflę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Rozpuszczoną truflę wymieszać z częścią kremu roślinnego (około 150 g) i dodać spirytus. Do tak przygotowanej masy dodać resztę kremu roślinnego i ubić. Następnie dodać uprażone orzechy włoskie. Gotowy krem wyłożyć i wyrównać na drugim blacie. Odstawić do wychłodzenia.

Wykończenie:
Żel Diament All round lekko podgrzać i wykończyć powierzchnię. Można posypać np. orzechami wg uznania.

Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".