Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Spód i krem cytrynowy

Składniki

  • Gotowy korpus ciasta kruchego kg
  • Sok z cytryny 0.200 kg
  • Starta skórka cytrynowa 0.006 kg
  • Śmietana 34% 0.230 kg
  • Jaja 0.335 kg
  • Cukier 0.285 kg

Wykonanie

1

Spód i krem cytrynowy:

Z gotowego ciasta kruchego wyciąć koło za pomocą okrągłego rantu lub użyć gotowego korpusu. Wykonanie kremu cytrynowego:  wymieszać cukier z jajkami i kolejno dodać pozostałe składniki. Jeśli została użyta otarta skórka cytryny, całość można odcedzić, by skórka nie była widoczna w gotowym kremie. Całość gotować na wolnym ogniu około 2 minut i wylać bezpośrednio na gotowy korpus.  

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Gotowy korpus ciasta kruchego
Sok z cytryny
Starta skórka cytrynowa
Śmietana 34%
Jaja
Cukier
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI