Tarta Migdałowa

Składniki
1. Spód i zapiekana masa migdałowa
- Marcepan 50% Moll Marzipan 0.400 kg
- Jaja 0.210 kg
- Mączka migdałowa 0.050 kg
- 2 laski wanilii kg
- Masło 0.200 kg
- Mąka ziemniaczana 0.020 kg
- Korpus z ciasta kruchego kg
2. Wykonanie całości
- Krem Neapolitana lub Sycyliana 0.040 kg
- Woda 0.100 kg
- Dekoracja kg
Wykonanie
Spód i zapiekana masa migdałowa:
Z gotowego ciasta kruchego wyciąć koło za pomocą okrągłego rantu lub użyć gotowego korpusu. W mikserze na wolnych obrotach rozluźnić marcepan z wanilią, dodając jajka jedno po drugim i cały czas mieszać, do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy kolejno migdały, masło i mąkę ziemniaczaną. Odstawić do lodówki.
Wykonanie całości:
Masę migdałową można szprycować bezpośrednio na odpieczony blat z ciasta kruchego i dodać świeże lub mrożone owoce. Całość zapiekać, aż masa migdałowa uzyska konsystencję podobną do kruchego ciasta. Czas zapiekania jest zależny od wielkości tarty, natomiast temperatura nie powinna przekraczać 180°C. Po ostygnięciu, można dekorować bezpośrednio owocami lub kremem budyniowym, posypką, świeżymi owocami wedle inwencji cukiernika. Do wykonania kopułek z kremu Sycyliana polecamy formy silikonowe Thermohauser!
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".