Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Torcik gruszkowy

Składniki

1. Biszkopt Camargo

  • Fiorfiore camargo 0.250 kg
  • Jaja 0.125 kg
  • Woda 0.025 kg
  • Cukier 0.050 kg
  • Masło 0.100 kg
  • Żółtka 0.040 kg

2. Biszkopt ciemny Completo cacao

  • Fiorfiore completo cacao 0.250 kg
  • Olej 0.095 kg
  • Woda 0.095 kg
  • Jaja 0.020 kg

3. Mus gruszkowy

  • Śmietana 0.300 kg
  • Fond neutralny 0.060 kg
  • Woda 0.060 kg
  • Wsad gruszkowy 0.040 kg

4. Żelka gruszkowa

  • Gruszki 0.350 kg
  • Wsad gruszkowy 0.040 kg
  • Sanatine 0.030 kg
  • Woda 0.070 kg
  • Agrolina - 1 łyżka kg

5. Mus jogurtowy

  • Śmietana 0.300 kg
  • Jogokiss Komplet 0.200 kg
  • Woda 0.200 kg

6. Glazura i wykonanie całości

  • Belnap 0.200 kg
  • Decorgel neutralny 0.400 kg
  • Woda 0.160 kg

Wykonanie

1

Biszkopt Camargo:

25-30min 170-180o

Biszkopt Camargo (proporcja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce mieszać przez 5 min. na średnich obrotach liściem. Piec ok. 25-30 min. w temp. 170-180 ºC.

2

Biszkopt ciemny Completo cacao:

25min 170-180o

Biszkopt ciemny completo cacao (proporcja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce mieszać przez 5 min. na średnich obrotach maszyny. Wypiekać w temp. 170-180 ºC ok. 25 min.

3

Mus gruszkowy:

Ubić śmietanę. Rozmieszać wodę z fondem neutralnym. Dodać 10% wsadu gruszkowego. Rozmieszać. Dodać śmietanę i połączyć wszystkie składniki.

4

Żelka gruszkowa:

Zagotować wodę. Dodać do gorącej wody Sanatinę i wymieszać. Do Sanatiny z wodą dodać osobno posiekane gruszki , wsad gruszkowy 10% w stosunku do owoców i odrobinę Agroliny firmy Elenka. Dokładnie wszystko wymieszać. Żelkę można wylać do osobnej formy i zamrozić.

5

Mus jogurtowy:

Ubić śmietanę. Rozpuścić stabilizator z wodą i połączyć ze śmietaną.

6

Glazura i wykonanie całości:

Glazura: zagotować Belnap z wodą. Dodać Decorgel i barwnik. wymieszać i oblewać zmrożone torciki. Całość: do ramki włożyć biszkopt biały Camargo, nasączyć delikatnie i nałożyć przygotowany mus gruszkowy. Następnie nałożyć blat ciemny Completo cacao i nasączyć trochę mocniej. Kolejny etap to przygotowanie musu jogurtowego na bazie stabilizatora Jogokiss. Wysmarować połowę musu jogurtowego i nałożyć zamrożoną żelkę gruszkową. Całość zamknąć pozostałą częścią musu jogurtowego. Torciki można zamrozić i oblewać glazurą na bazie Decorgeli.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fiorfiore camargo
Jaja
Woda
Cukier
Masło
Żółtka
Fiorfiore completo cacao
Olej
Śmietana
Fond neutralny
Wsad gruszkowy
Gruszki
Sanatine
Agrolina - 1 łyżka
Jogokiss Komplet
Belnap
Decorgel neutralny
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI