Torcik gruszkowy

Składniki
1. Biszkopt Camargo
- Fiorfiore camargo 0.250 kg
- Jaja 0.125 kg
- Woda 0.025 kg
- Cukier 0.050 kg
- Masło 0.100 kg
- Żółtka 0.040 kg
2. Biszkopt ciemny Completo cacao
- Fiorfiore completo cacao 0.250 kg
- Olej 0.095 kg
- Woda 0.095 kg
- Jaja 0.020 kg
3. Mus gruszkowy
- Śmietana 0.300 kg
- Fond neutralny 0.060 kg
- Woda 0.060 kg
- Wsad gruszkowy 0.040 kg
4. Żelka gruszkowa
- Gruszki 0.350 kg
- Wsad gruszkowy 0.040 kg
- Sanatine 0.030 kg
- Woda 0.070 kg
- Agrolina - 1 łyżka kg
5. Mus jogurtowy
- Śmietana 0.300 kg
- Jogokiss Komplet 0.200 kg
- Woda 0.200 kg
6. Glazura i wykonanie całości
- Belnap 0.200 kg
- Decorgel neutralny 0.400 kg
- Woda 0.160 kg
Wykonanie
Biszkopt Camargo:


Biszkopt Camargo (proporcja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce mieszać przez 5 min. na średnich obrotach liściem. Piec ok. 25-30 min. w temp. 170-180 ºC.
Biszkopt ciemny Completo cacao:


Biszkopt ciemny completo cacao (proporcja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce mieszać przez 5 min. na średnich obrotach maszyny. Wypiekać w temp. 170-180 ºC ok. 25 min.
Mus gruszkowy:
Ubić śmietanę. Rozmieszać wodę z fondem neutralnym. Dodać 10% wsadu gruszkowego. Rozmieszać. Dodać śmietanę i połączyć wszystkie składniki.
Żelka gruszkowa:
Zagotować wodę. Dodać do gorącej wody Sanatinę i wymieszać. Do Sanatiny z wodą dodać osobno posiekane gruszki , wsad gruszkowy 10% w stosunku do owoców i odrobinę Agroliny firmy Elenka. Dokładnie wszystko wymieszać. Żelkę można wylać do osobnej formy i zamrozić.
Mus jogurtowy:
Ubić śmietanę. Rozpuścić stabilizator z wodą i połączyć ze śmietaną.
Glazura i wykonanie całości:
Glazura: zagotować Belnap z wodą. Dodać Decorgel i barwnik. wymieszać i oblewać zmrożone torciki. Całość: do ramki włożyć biszkopt biały Camargo, nasączyć delikatnie i nałożyć przygotowany mus gruszkowy. Następnie nałożyć blat ciemny Completo cacao i nasączyć trochę mocniej. Kolejny etap to przygotowanie musu jogurtowego na bazie stabilizatora Jogokiss. Wysmarować połowę musu jogurtowego i nałożyć zamrożoną żelkę gruszkową. Całość zamknąć pozostałą częścią musu jogurtowego. Torciki można zamrozić i oblewać glazurą na bazie Decorgeli.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".