Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Torcik jogurtowy

Składniki

1. Blat biszkoptowy

  • Braun Bisquick 0.400 kg
  • Jaja 0.200 kg
  • Woda 0.800 kg

2. Blat czekoladowy

  • Braun Schokino 1.000 kg
  • Olej 0.450 kg
  • Woda 0.450 kg

3. Żelka jagodowa i wykonanie całości

  • Frużelina jagodowa 0.700 kg
  • Żelatyna 0.040 kg
  • Woda 0.050 kg
  • Nakropka 0.500 kg
  • Porzeczka prażona 70% 0.200 kg
  • Alaska jogurtowa 0.750 kg
  • Woda 1.500 kg
  • Śmietana 33% Suprima 1.500 kg

Wykonanie

1

Blat biszkoptowy:

25-30min 180o

Ciasto biszkoptowe wymieszać na szybkich obrotach 6-7 min., wlać do formy, odpiec w temp. 180 st. C przez 25-30 min. Odpieczony blat biszkoptowy wyłożyć na blachę i nakropić.

2

Blat czekoladowy:

25-30min 180o

Ciasto czekoladowe wymieszać na średnich obrotach 2-3 min., wlać do formy wyłożonej papierem, odpiec w temp. 180 st. C przez 25-30 min.

3

Żelka jagodowa i wykonanie całości:

Wylać żelkę jagodową lub owocową i schłodzić. Przygotowaną masę śmietanową i 1/2 wylać na żelkę, wyrównać i przykryć blatem czekoladowym, delikatnie nakropić. Wylać pozostałą część masy śmietanowej, rozsmarować dodając prażoną porzeczkę tworząc tzw. marmurek. Odstawić do schłodzenia. udekorować według uznania. Temp. wypieku 180 st. C, czas wypieku 35 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Braun Bisquick
Jaja
Woda
Braun Schokino
Olej
Frużelina jagodowa
Żelatyna
Nakropka
Porzeczka prażona 70%
Alaska jogurtowa
Śmietana 33% Suprima
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI