Torcik jogurtowy

Składniki
1. Blat biszkoptowy
- Braun Bisquick 0.400 kg
- Jaja 0.200 kg
- Woda 0.800 kg
2. Blat czekoladowy
- Braun Schokino 1.000 kg
- Olej 0.450 kg
- Woda 0.450 kg
3. Żelka jagodowa i wykonanie całości
- Frużelina jagodowa 0.700 kg
- Żelatyna 0.040 kg
- Woda 0.050 kg
- Nakropka 0.500 kg
- Porzeczka prażona 70% 0.200 kg
- Alaska jogurtowa 0.750 kg
- Woda 1.500 kg
- Śmietana 33% Suprima 1.500 kg
Wykonanie
Blat biszkoptowy:


Ciasto biszkoptowe wymieszać na szybkich obrotach 6-7 min., wlać do formy, odpiec w temp. 180 st. C przez 25-30 min. Odpieczony blat biszkoptowy wyłożyć na blachę i nakropić.
Blat czekoladowy:


Ciasto czekoladowe wymieszać na średnich obrotach 2-3 min., wlać do formy wyłożonej papierem, odpiec w temp. 180 st. C przez 25-30 min.
Żelka jagodowa i wykonanie całości:
Wylać żelkę jagodową lub owocową i schłodzić. Przygotowaną masę śmietanową i 1/2 wylać na żelkę, wyrównać i przykryć blatem czekoladowym, delikatnie nakropić. Wylać pozostałą część masy śmietanowej, rozsmarować dodając prażoną porzeczkę tworząc tzw. marmurek. Odstawić do schłodzenia. udekorować według uznania. Temp. wypieku 180 st. C, czas wypieku 35 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".