Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Torcik żurawinowy

Składniki

1. Biszkopt ciemny Completo Cacao

  • Mix Completo Cacao Master Martini 0.250 kg
  • Olej 0.094 kg
  • Woda 0.094 kg
  • Jaja 0.020 kg

2. Blat Camargo

  • Mix Fiorfiore Camargo Master Martini 0.250 kg
  • Jaja 0.125 kg
  • Woda 0.050 kg

3. Chrupiący spód

  • Cara Crakine Barry Callebaut 0.100 kg
  • Prail Passion Barry Callebaut 0.120 kg
  • Czekolada mleczna 823 Barry Callebaut 0.080 kg
  • Olej 0.080 kg
  • Przyprawy kg

4. Mus mascarpone i żurawina

  • Śmietana 34% 0.500 kg
  • Fond mascarpone & żurawina Dawn 0.125 kg
  • Woda 0.100 kg

5. Poncz

  • Woda 0.100 kg
  • Cukier 0.050 kg
  • Cytryna kg
  • Spirytus kg

6. Polewa

  • Polewa Caravella Cover White Master Martini 0.200 kg
  • Olej 0.050 kg

7. Przełożenie i wykończenie ciasta

  • Delifruit żurawina Dawn 0.200 kg

Wykonanie

1

Biszkopt ciemny Completo Cacao:

25min 170-180o

Propozycja na formę 20x30 cm - 2 biszkopty. Wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach z maszyny. Wypiekać w temp. 170-180 stopni przez ok. 25 minut.

2

Blat Camargo:

25-30min 170-180o

(propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty). Wszystkie surowce ubijać przez 10 minut na średnich obrotach. Piec ok. 25-30 minut w temp. 170-180 stopni.

3

Chrupiący spód:

Olej podgrzać do temp. 60-70 st. Do oleju dodawać kolejno Cara Crakine, Prail Passion i rozpuszczoną czekoladę. Można dodać cynamon lub przyprawę piernikową.

4

Mus mascarpone i żurawina:

Ubić śmietanę. W osobnym naczyniu połączyć fond z wodą. Następnie dodać całą śmietanę i wymieszać.

5

Poncz:

Zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny. Po wystygnięciu dodać spirytus.

6

Polewa:

W płaszczu wodnym podgrzać polewę max. do 50 st.Celsjusza. Połączyć z olejem i wymieszać.

7

Przełożenie i wykończenie ciasta:

Do ramki 20 x 30 cm i wys. 6 cm lub 2 rantów o średnicy 18 cm i wys. 6 cm włożyć ciemny blat Completo Cacao. Dolny blat nakropić delikatnie ponczem. Na tak przygotowany biszkopt wylać chrupką masę i schłodzić. Następnie, na zestaloną masę wyłożyć połowę musu żurawinowego, wyrównać i nałożyć biały blat Camargo. Nasączyć ponczem i przesmarować Delifruitem żurwinowym. Ponownie nałożyć pozostałą część musu. Ciasto przymrozić i oblać polewą.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mix Completo Cacao Master Martini
Olej
Woda
Jaja
Mix Fiorfiore Camargo Master Martini
Cara Crakine Barry Callebaut
Prail Passion Barry Callebaut
Czekolada mleczna 823 Barry Callebaut
Przyprawy
Śmietana 34%
Fond mascarpone & żurawina Dawn
Cukier
Cytryna
Spirytus
Polewa Caravella Cover White Master Martini
Delifruit żurawina Dawn
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI