Tort bezowy

Składniki
1. Blaty bezowe 10 szt.
- Komplet beza 0.100 kg
- Woda (100 st. C) 0.335 kg
- Cukier kryształ 0.500 kg
- Cukier puder 0.200 kg
- Figi 0.080 kg
- Daktyle 0.080 kg
2. Masa kremowa i wykonanie całości
- Kiddy weiss 0.400 kg
- Masło 0.200 kg
- Margaryna 0.200 kg
- Pasta orzechowa 0.030 kg
- Spirytus 0.050 kg
- Serek mascarpone 0.400 kg
Wykonanie
Blaty bezowe 10 szt.:
Cukier kryształ połączyć z bezą komplet cały czas mieszając wlać gorącą wodę. Masę ubijać na szybkich obrotach miksera. Bakalie posiekać, połączyć z cukrem pudrem i wymieszać z ubitą bezą. Za pomocą worka cukierniczego i okrągłego zdobnika formujemy blaty o grubości ok. 1 cm. Gotowe blaty pieczemy w temp. 190 st. C przez 20 min., następnie w temp. 170 st. C przez 40 min. przy otwartym lufcie.
Masa kremowa i wykonanie całości:
Masa kremowa: masło z margaryną napowietrzamy. Rozpuszczamy polewę Kiddy Weiss i łączymy z napowietrzonym tłuszczem. Spirytus i pastę orzechową delikatnie mieszamy z kremem, dodajemy serek mascarpone. Dekoracja: cukier puder Neuschnee, barwnik, dekoracja z twardej czekolady.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".