Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Tort bezowy

Składniki

1. Blaty bezowe 10 szt.

  • Komplet beza 0.100 kg
  • Woda (100 st. C) 0.335 kg
  • Cukier kryształ 0.500 kg
  • Cukier puder 0.200 kg
  • Figi 0.080 kg
  • Daktyle 0.080 kg

2. Masa kremowa i wykonanie całości

  • Kiddy weiss 0.400 kg
  • Masło 0.200 kg
  • Margaryna 0.200 kg
  • Pasta orzechowa 0.030 kg
  • Spirytus 0.050 kg
  • Serek mascarpone 0.400 kg

Wykonanie

1

Blaty bezowe 10 szt.:

Cukier kryształ połączyć z bezą komplet cały czas mieszając wlać gorącą wodę. Masę ubijać na szybkich obrotach miksera. Bakalie posiekać, połączyć z cukrem pudrem i wymieszać z ubitą bezą. Za pomocą worka cukierniczego i okrągłego zdobnika formujemy blaty o grubości ok. 1 cm. Gotowe blaty pieczemy w temp. 190 st. C przez 20 min., następnie w temp. 170 st. C przez 40 min. przy otwartym lufcie.

2

Masa kremowa i wykonanie całości:

Masa kremowa: masło z margaryną napowietrzamy. Rozpuszczamy polewę Kiddy Weiss i łączymy z napowietrzonym tłuszczem. Spirytus i pastę orzechową delikatnie mieszamy z kremem, dodajemy serek mascarpone. Dekoracja: cukier puder Neuschnee, barwnik, dekoracja z twardej czekolady.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Komplet beza
Woda (100 st. C)
Cukier kryształ
Cukier puder
Figi
Daktyle
Kiddy weiss
Masło
Margaryna
Pasta orzechowa
Spirytus
Serek mascarpone
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI