Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Krem Brulee

Składniki

  • Śmietana 0.650 kg
  • Mleko 0.500 kg
  • Krem Brulee 0.250 kg
  • Pomarańcza segmenty 0.200 kg
  • Likier pomarańczowy 0.050 kg

Wykonanie

1

Krem Brulee:

Zagotować śmietanę z połową mleka. Resztę mleka mieszamy z sypkim Krem Brulee i dodajemy do gotującej się śmietany. Podgotowujemy. Pomarańcze kroimy na drobne cząstki i dodajemy do budyniu, na koniec wlewamy likier. Tak powstałą płynną masę wlewamy do czterech rantów obłożonych szczelnie folią aluminiową i pieczemy 15-20 min. w temp. 150-160 st.C. Po odcieku całość schłodzić i zamrozić.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Śmietana
Mleko
Krem Brulee
Pomarańcza segmenty
Likier pomarańczowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI