Krem Brulee
Składniki
- Śmietana 0.650 kg
- Mleko 0.500 kg
- Krem Brulee 0.250 kg
- Pomarańcza segmenty 0.200 kg
- Likier pomarańczowy 0.050 kg
Wykonanie
Krem Brulee:
Zagotować śmietanę z połową mleka. Resztę mleka mieszamy z sypkim Krem Brulee i dodajemy do gotującej się śmietany. Podgotowujemy. Pomarańcze kroimy na drobne cząstki i dodajemy do budyniu, na koniec wlewamy likier. Tak powstałą płynną masę wlewamy do czterech rantów obłożonych szczelnie folią aluminiową i pieczemy 15-20 min. w temp. 150-160 st.C. Po odcieku całość schłodzić i zamrozić.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".