Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Tort Schokobella

Składniki

1. Blaty biszkoptowe

  • Braun Bisquick 0.400 kg
  • Jaja 0.250 kg
  • Woda 0.100 kg
  • Schokobella ciemna 0.060 kg

2. Masa z Schokobelli

  • Schokobella ciemna 0.200 kg
  • Ser mielony 0.150 kg
  • Schokobella biała 0.400 kg
  • Ser mielony 0.200 kg
  • Gruszka w syropie 0.250 kg

3. Żelka oraz wykonanie całości

  • Wiśnie mrożone 0.500 kg
  • Żelfix 3:1 0.030 kg
  • Cukier 0.150 kg
  • Schokobella biała 0.200 kg

Wykonanie

1

Blaty biszkoptowe:

Blaty biszkoptowe przygotować według receptury podstawowej. 1/3 masy połączyć z Schokobellą ciemną. Uzyskujemy dwa blaty jasne i jeden ciemny.

2

Masa z Schokobelli:

Masę z schokobelli napowietrzamy. Masa z Schokobelli I to 0,200 kg Schokobella ciemna + 0,150 kg Ser mielony.  Masa z Schokobelli II to 0,400 kg Schokobella biała + 0,200 kg Ser mielony + 0,250 kg Gruszka w syropie

3

Żelka oraz wykonanie całości:

Na ciemny biszkopt wylewamy zagotowaną oraz lekko schłodzoną żelkę wiśniową. Na wierzch wykładamy masę z ciemnej Schokobelli i przekładamy kolejny biszkopt. Na wierzch kładziemy masę z białej schokobelli i przekładamy biszkoptem. Dekorujemy Schokobellą białą. Temp. wypieku 180 °C, czas wypieku 15-20 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Braun Bisquick
Jaja
Woda
Schokobella ciemna
Ser mielony
Schokobella biała
Gruszka w syropie
Wiśnie mrożone
Żelfix 3:1
Cukier
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI