Tort Schokobella

Składniki
1. Blaty biszkoptowe
- Braun Bisquick 0.400 kg
- Jaja 0.250 kg
- Woda 0.100 kg
- Schokobella ciemna 0.060 kg
2. Masa z Schokobelli
- Schokobella ciemna 0.200 kg
- Ser mielony 0.150 kg
- Schokobella biała 0.400 kg
- Ser mielony 0.200 kg
- Gruszka w syropie 0.250 kg
3. Żelka oraz wykonanie całości
- Wiśnie mrożone 0.500 kg
- Żelfix 3:1 0.030 kg
- Cukier 0.150 kg
- Schokobella biała 0.200 kg
Wykonanie
Blaty biszkoptowe:
Blaty biszkoptowe przygotować według receptury podstawowej. 1/3 masy połączyć z Schokobellą ciemną. Uzyskujemy dwa blaty jasne i jeden ciemny.
Masa z Schokobelli:
Masę z schokobelli napowietrzamy. Masa z Schokobelli I to 0,200 kg Schokobella ciemna + 0,150 kg Ser mielony. Masa z Schokobelli II to 0,400 kg Schokobella biała + 0,200 kg Ser mielony + 0,250 kg Gruszka w syropie
Żelka oraz wykonanie całości:
Na ciemny biszkopt wylewamy zagotowaną oraz lekko schłodzoną żelkę wiśniową. Na wierzch wykładamy masę z ciemnej Schokobelli i przekładamy kolejny biszkopt. Na wierzch kładziemy masę z białej schokobelli i przekładamy biszkoptem. Dekorujemy Schokobellą białą. Temp. wypieku 180 °C, czas wypieku 15-20 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".