Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Trio pistacjowe

Składniki

1. Biszkopt

  • Jaja 0.300 kg
  • Cukier 0.134 kg
  • Mąka 0.134 kg
  • Bisquit 0.020 kg

2. Warstwa owocowa

  • Pomarańcza w żelu 0.600 kg
  • Sanatine 0.035 kg
  • Woda 0.100 kg

3. Krem pistacjowy

  • Mleko 0.300 kg
  • Śmietana 0.400 kg
  • Creme Brulee 0.150 kg
  • Pasta pistacja 0.160 kg
  • Sanatine 0.050 kg
  • Śmietana 0.400 kg

4. Mus tiramisu

  • Fond Tiramisu 0.150 kg
  • Woda 0.140 kg
  • Ubita śmietana 0.700 kg

5. Polewa pistacjowa i wykonanie całości

  • Śmietana 0.150 kg
  • Pasta pistacja 0.075 kg
  • Czekolada biała 0.075 kg
  • Woda 0.075 kg
  • Sanatine 0.025 kg
  • Decorgel neutralny 0.350 kg

Wykonanie

1

Biszkopt:

6-8min 220o

Wszystkie składniki połączyć razem i ubijać na średnio szybkich obrotach przez ok. 7-8 min. Następnie wypiekać w temp. 220 st. C przez ok. 6-8 min.

2

Warstwa owocowa:

Sanatine połączyć z gorącą wodą i wymieszać z pomarańczą w żelu. Nakładać owoce do rancików o średnicy po 300 g i zamrozić.

3

Krem pistacjowy:

Zagotować 200 g mleka i całą śmietanę. 100 g mleka połączyć z Cremem Brulee i dodać do zagotowanych płynów. Ponownie zagotować, a następnie dodać Sanatine i wymieszać. Dodać pastę pistacjową. Mieszać co jakiś czas aby masa szybciej stygła i aby nie zrobił się kożuch. Dodać ubitą śmietanę w temp. ok 30  st. C

4

Mus tiramisu:

Połączyć fond z wodą, a następnie ze śmietaną.

5

Polewa pistacjowa i wykonanie całości:

Polewa pistacjowa: zagotować śmietanę i wlać do czekolady. Po rozpuszczeniu dodać pastę pistacjową. Rozpuścić Sanatine w gorącej wodzie i dodać do masy. Całość połączyć z Decorgelem neutralnym mieszając kopyścią. Oblewać zamrożone torty.  Całość: do rantu o śr. 20 cm, wys. 6 cm. włożyć biszkopt. Napełnić ok. 1/4 wysokości rantu kremem pistacjowym. Włożyć do środka zamrożoną pomarańczę w żelu. Dopełnić całość rantu musem tiramisu i zamrozić. Po kilku godzinnym mrożeniu oblewać polewą pistacjową.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jaja
Cukier
Mąka
Bisquit
Pomarańcza w żelu
Sanatine
Woda
Mleko
Śmietana
Creme Brulee
Pasta pistacja
Fond Tiramisu
Ubita śmietana
Czekolada biała
Decorgel neutralny
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI