Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto kruche

Składniki

  • Mąka pszenna typ 500 0.420 kg
  • Masło lub margaryna 0.250 kg
  • Cukier puder 0.170 kg
  • Cukier waniliowy 0.020 kg
  • Proszek do pieczenia 0.010 kg
  • Jaja 0.050 kg

Wykonanie

1

Ciasto kruche:

Wszystkie składniki poza mąką wymieszać liściem. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć do uzyskania jednolitej masy. Kruche dobrze jest przechowywać ok. 30 min. w lodówce.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typ 500
Masło lub margaryna
Cukier puder
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia
Jaja
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI