Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Masa orzechowa i wykonanie całości

15-20min 190o

Składniki

  • Powidłą śliwkowe 0.300 kg
  • Masło 0.250 kg
  • Cukier 0.250 kg
  • Woda 0.080 kg
  • Cukier waniliowy 0.080 kg
  • Orzech włoski, arachidowy, laskowy, płatki migdałów lub owsiane 0.500 kg

Wykonanie

1

Masa orzechowa i wykonanie całości:

Masa orzechowa: dobór proporcji różnych orzechów jest dowolny. Całość: kruche należy wywałkować na blachę o wymiarach 20 x 60 cm lub 30 x 40 cm. Na blat surowego ciasta nałożyć powidła śliwkowe i rozsmarować po całej powierzchni. Do rondelka zważyć masło, cukier, cukier waniliowy i wodę. Wszystko zagotować, następnie dodać orzechy i prażyć ok. 5 min. Gotową masę wylać na blat kruchy, rozsmarować i piec w temp. 190o C ok. 15-20 min. Po wystygnięciu można całość pokroić na małe trójkąty i dekorować czekoladą.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Powidłą śliwkowe
Masło
Cukier
Woda
Cukier waniliowy
Orzech włoski, arachidowy, laskowy, płatki migdałów lub owsiane
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI