Ucierane z owocami pod bezową pierzynką

Składniki
1. Ciasto ucierane
- Margaryna, masło 1:1 0.600 kg
- Cukier puder 0.500 kg
- Żółtka - 15 szt. kg
- Cukier waniliowy 0.050 kg
- Mąka typ 500 0.900 kg
2. Kruszonka i wykonanie całości
- Masło 0.250 kg
- Cukier puder 0.125 kg
- Cukier waniliowy 0.030 kg
- Mąka 0.430 kg
- Do wyboru: czarna porzeczka, malina, truskawka, jagoda 1.600 kg
- Frutamax 0.400 kg
- Białko - 7 szt. kg
- Cukier 0.400 kg
Wykonanie
Ciasto ucierane:
Spienić tłuszcz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać powoli żółtka, dalej ucierać. Na koniec zamieszać wszystko z mąką tak aby nie zaciągnąć masy.
Kruszonka i wykonanie całości:
Kruszonka: połączyć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i mieszać do momentu uzyskania sypkiej konsystencji kruszonki. Beza: ubić białko i wsypywać cukier do momentu powstania gęstej piany. Całość: do foremki Lotus Vario nakładać workiem cukierniczym 0,280 kg ciasta ucieranego. Na ciasto nałożyć ok. 0,050 kg Frutamax i ułożyć 0,200 kg owoców. Piec w temp. 180-190 ºC ok 25-30 min. a na 10 min. przed planowanym czasem zapieku ubić pianę z białkiem i cukrem. Po 30 min. pieczenia wyciągnąć z pieca, nałożyć na każde ciasto pianę i piec w temp. 180 ºC jeszcze przez ok. 20 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".