Ucierany śliwkowiec

Składniki
1. Ciasto
- Margaryna lub masło 0.600 kg
- Cukier puder 0.500 kg
- Żółtka - 15 szt. kg
- Cukier waniliowy 0.050 kg
- Mąka typ 500 0.900 kg
2. Kruszonka i wykonanie całości
- Masło 0.250 kg
- Cukier puder 0.125 kg
- Cukier waniliowy 0.030 kg
- Mąka 0.430 kg
- Powidła śliwkowe 0.400 kg
- 1,600 kg Śliwki świeże lub mrożone 1.600 kg
Wykonanie
Ciasto:
Spienić tłuszcz z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać powoli żółtka i dalej ucierać. Na koniec zamieszać wszystko z mąką tak, aby nie zaciągnąć masy.
Kruszonka i wykonanie całości:
Kruszonka: połączyć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i mieszać do momentu uzyskania sypkiej konsystencji kruszonki. Całość: do foremki Lotus Varius lub o podobnych gabarytach, nakładać ciasto ucierane 0,280 kg workiem cukierniczym. Następnie delikatnie wyszprycować 0,050 kg powideł i ułożyć 0,20 kg śliwek. Całość zasypać 0,100 kg kruszonki. Piec w temp. 180-190 ºC w czasie ok. 40-45 min. Rada technologa! Śliwka bardzo dobrze smakuje z odrobiną cynamonu, który podkreśli smak owocu i na da naszemu produktowi subtelną wyrazistość.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".