Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Kruszonka i wykonanie całości

Składniki

  • Masło 0.250 kg
  • Cukier puder 0.125 kg
  • Cukier waniliowy 0.030 kg
  • Mąka 0.430 kg
  • Powidła śliwkowe 0.400 kg
  • 1,600 kg Śliwki świeże lub mrożone 1.600 kg

Wykonanie

1

Kruszonka i wykonanie całości:

Kruszonka: połączyć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i mieszać do momentu uzyskania sypkiej konsystencji kruszonki. Całość: do foremki Lotus Varius lub o podobnych gabarytach, nakładać ciasto ucierane 0,280 kg workiem cukierniczym. Następnie delikatnie wyszprycować 0,050 kg powideł i ułożyć 0,20 kg śliwek. Całość zasypać 0,100 kg kruszonki. Piec w temp. 180-190 ºC  w czasie ok. 40-45 min. Rada technologa! Śliwka bardzo dobrze smakuje z odrobiną cynamonu, który podkreśli smak owocu i na da naszemu produktowi subtelną wyrazistość.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Masło
Cukier puder
Cukier waniliowy
Mąka
Powidła śliwkowe
1,600 kg Śliwki świeże lub mrożone
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI