Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Wielkanocne mini babki drożdżowe

200min 190-200o

Składniki

  • Mąka pszenna 0.600 kg
  • Drożdże lwowskie 0.050 kg
  • Mleko 0.100 kg
  • Masło Debic - miękkie 0.120 kg
  • Cukier 0.150 kg
  • Sól 0.006 kg
  • Jajka 0.160 kg
  • Ser 14% Wrzosek 0.110 kg
  • Rodzynki 0.110 kg
  • Cukier waniliowy 0.100 kg

Wykonanie

1

Wielkanocne mini babki drożdżowe:

Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Jajka ubij z cukrem. Do rozpuszczonych drożdży dodaj mąkę, jajka ubite z cukrem, cukier waniliowy, sól, ser i zagnieć ciasto. Rodzynki umyj i osusz. Do ciasta dodaj miękkie masło i rodzynki, dobrze zagnieć. Przykryj i odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 50-60 minut. Po tym czasie ciasto podziel na kawałki, nadaj okrągły kształt o gładkiej powierzchni i ułóż w formie. Wypełnij formy ciastem do 1/3 wysokości. Przykryj, i odstaw w ciepłe miejsce na 50-60 minut. Przed pieczeniem ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz w temperaturze 190-200⁰C przez 20-40 minut (w zależności od wagi). Udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.     [caption id="attachment_128159" align="aligncenter" width="696"] Zdjęcie: zasoby firmy Enzym[/caption]      

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna
Drożdże lwowskie
Mleko
Masło Debic - miękkie
Cukier
Sól
Jajka
Ser 14% Wrzosek
Rodzynki
Cukier waniliowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI