Fruitgel Suprima
numer artykułu | 36467 |
opakowanie | worek 10 kg |
opakowanie zbiorcze | paleta 750 kg |
producent | Suprima |
FRUIT GEL to skoncentrowany najwyższej jakości zagęstnik do owoców, soków, mas, kremów, musów, farszy, sosów, itp.
Jest odpowiedni do przyrządzania owoców w żelu, do obsypywania owoców mrożonych w celu zawiązania ich soków w żel, itp.
Brak zawartości cukru czyni go uniwersalnym zagęstnikiem do zastosowania w branży cukierniczej, lodziarskiej, gastronomicznej.
FRUIT GEL wiąże już na zimno, jest odporny na mrożenie i zapiekanie.
Przykładowa receptura na owoce w żelu 50%:
FRUITGEL |
100 – 120 g |
cukier |
400 – 500 g |
woda |
1000 g |
Zagęstnik wymieszać z cukrem, dolać wodę, gwałtownie wymieszać, dołożyć 1500g owoców świeżych lub mrożonych, wymieszać. Z tej receptury uzyskujemy 3000 g owoców w żelu 50%.
Uwagi:
Przy użyciu mrożonych owoców należy zastosować wodę ciepłą.
Przy użyciu słodkich soków należy zmniejszyć ilość cukru.
Więcej informacji:Fruitgel Suprima