Dni Otwarte XII edycja – nowości surowcowe

W części surowcowej Wystawcy postawili na nowości i sprawdzone produkty, które cieszyły się niesłabnącym zainteresowaniem.
Firma Komplet promowała Chleb na Dzień Dobry – 50% mieszankę do wyrobu pieczywa pszennego mieszanego o wysokiej zawartości błonnika, Ireks natomiast mieszankę Croissant Mix, Kwas Natura oraz Mella HT SuperSoft – produkt do ciasta drożdżowego. Prospona zaproponowała jako nowości sosy do lodów oraz owoce słodzone, doskonale sprawdzające się jako element dekoracji i variegowania deserów lodowych. Bakels wyróżnił się konceptem Emilki. Wśród nowych propozycji Eco Trade były mieszanki piekarnicze Mazur, cukiernicze – Babka Italiana. Gotowe kremy budyniowe o smaku waniliowym, karmelowym, czekoladowym – znalazły się na stoisku Dawn Foods, promującej również Unishine Plus – substytut jajka do nabłyszczania wyrobów spożywczych. Unifet postawił na margaryny Puff Pastry, Master Martini – na czekolady z linii z Ariba, a Callebaut – sprawdzone czekolady do produkcji cukierniczej i lodowej. Firma Credin zaprezentowała nowe propozycje na chleby – Górski i Slavu. Grados – dobrze znane i chętnie wykorzystywane nadzienia, Marinex – Jabłka Kulki.