Na słono i słodko

Data | 23.04.2013-25.04.2013 |
Hitem zakończonych warsztatów “Na słono i słodko” z firmą Bakels okazały się wytrawne muffinki, przygotowane z brokułami i serem feta.
Muffinki zostały przygotowane na bazie koncentratu Multiciasta, przyprawionego “na ostro” – m.in. papryką pikantną, czosnkiem granulowanym, oregano. Główną rolę w przekąsce grały brokuły i feta, wspaniale komponujące się smakowo i równie dobrze wyglądające po zapieczeniu. Mimo, że muffiny kojarzą nam się głównie ze słodkimi ciastkami z dodatkiem owoców, orzechów, czekolady, upieczone z wytrawnymi dodatkami świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie naszej oferty. Do muffinków doskonałym dodatkiem będzie także wędlina, której smak idealnie komponuje się z czerwoną fasolą, kukurydzą, cebulą i papryką. Dodawać możemy również brokuły, groszek, pomidory, pieczarki, żółty ser. Sprawdź recepturę – tutaj
Również na podstawie koncentratu Multiciasta przygotowaliśmy podczas warsztatów Szarlotkę Włoską, w której jabłka uzupełnione zostały smakiem Trufli Nugatowej i orzechów włoskich. Ciasto wykończone zostało Żelem All Round Diamond, niezwykle wygodnym w użyciu (produkt wystarczy jedynie podgrzać i wykończyć powierzchnię). Receptura na Szarlotkę Włoską dostępna w Akademii Polmarkus – kliknij tutaj
Jako propozycję na letnie dni, firma Bakels proponuje bezę włoską (zaparzaną) i ciasto “Budapest” – oba produkty oparte na mieszance Actiwhite. Klienci docenili wygodę stosowania mieszanki i jej ekonomiczność oraz różnorodność wykorzystania i połączenia z innymi produktami – np. tworząc bezy marmurkowe przez dodanie Non Temp Dark.