Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Na słono i słodko

Data 23.04.2013-25.04.2013

Hitem zakończonych warsztatów “Na słono i słodko” z firmą Bakels okazały się wytrawne muffinki, przygotowane z brokułami i serem feta.

Muffinki zostały przygotowane na bazie koncentratu Multiciasta, przyprawionego “na ostro” – m.in. papryką pikantną, czosnkiem granulowanym, oregano.  Główną rolę w przekąsce grały brokuły i feta, wspaniale komponujące się smakowo i równie dobrze wyglądające po zapieczeniu.  Mimo, że muffiny kojarzą nam się głównie ze słodkimi ciastkami z dodatkiem owoców, orzechów, czekolady, upieczone z wytrawnymi dodatkami świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie naszej oferty. Do muffinków doskonałym dodatkiem będzie także wędlina, której smak idealnie komponuje się z czerwoną fasolą, kukurydzą, cebulą i papryką. Dodawać możemy również brokuły, groszek, pomidory, pieczarki, żółty ser.  Sprawdź recepturę – tutaj

Również na podstawie koncentratu Multiciasta przygotowaliśmy podczas warsztatów Szarlotkę Włoską, w której jabłka uzupełnione zostały smakiem Trufli Nugatowej i orzechów włoskich. Ciasto wykończone zostało Żelem All Round Diamond, niezwykle wygodnym w użyciu (produkt wystarczy jedynie podgrzać i wykończyć powierzchnię). Receptura na Szarlotkę Włoską dostępna w Akademii Polmarkus – kliknij tutaj

Jako propozycję na letnie dni, firma Bakels proponuje bezę włoską (zaparzaną) i ciasto Budapest” – oba produkty oparte na mieszance Actiwhite. Klienci docenili wygodę stosowania mieszanki i jej ekonomiczność oraz różnorodność wykorzystania i połączenia z innymi produktami – np. tworząc bezy marmurkowe przez dodanie Non Temp Dark. 

 

 

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI