Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Wiosenne rewolucje

Data 22.04.2013
Godzina 10:00-16:00

Za nami szkolenie “Wiosenne rewolucje”, na którym przygotowaliśmy wyjątkowo wiosenne i lekkie ciasta na bazie Master Martini i nadzień owocowych Prospona. Prowadzenie: Łukasz Parzymski (Master Martini), Jerzy Brzozowski (Prospona)

Klientom bardzo przypadły do gustu dwa ciasta: Bajka Master Martini i Ciasto Pod Wisienką Prospony.  To pierwsze zostało przygotowane na podstawie mieszkanki Fior Fiore Camargo, która dzięki perfekcyjnemu dobraniu i zbilansowaniu składników charakteryzuje się wysoką jakością, łatwością przygotowania i szybkością użycia.  Dodatkowo wykorzystany został krem budyniowy na zimo FiorFiore Royal, cechujący się bogatym, pełnym smakiem. Uczestnicy warsztatów wypiekli również ciasteczka na margarynie 82 % Gioia Special firmy Master Martini, która jest doskonała do ciast kruchych, pozwalając na otrzymaniu takiej samej wyrabialności i jakości smakowej jak masło, eliminująca problemy przy ucieraniu. Receptura dostępna tutaj

Ciasto pod Wisienką firmy Prospona to idealna propozycja na coraz cieplejsze dni, przygotowana na blacie z Muliticake Master Martini.  W cieście wykorzystano Frużelinę cukierniczą Wiśnia, nadającą niezwykle odświeżającego smaku. Do części masy na blat biszkoptowy i do bitej śmietany firma Prospona dodaje wsadów (past) owocowych, np. Wsad owocowy wiśniowy oraz ananasowy. Gotowe ciasto klienci ocenili jako doskonałe na sezon wiosenno-letni, przede wszystkim dzięki udziałowi owoców, nadając odświeżający smak. Receptura dostępna tutaj

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI