Wiosenne rewolucje

Data | 22.04.2013 |
Godzina | 10:00-16:00 |
Za nami szkolenie “Wiosenne rewolucje”, na którym przygotowaliśmy wyjątkowo wiosenne i lekkie ciasta na bazie Master Martini i nadzień owocowych Prospona. Prowadzenie: Łukasz Parzymski (Master Martini), Jerzy Brzozowski (Prospona)
Klientom bardzo przypadły do gustu dwa ciasta: Bajka Master Martini i Ciasto Pod Wisienką Prospony. To pierwsze zostało przygotowane na podstawie mieszkanki Fior Fiore Camargo, która dzięki perfekcyjnemu dobraniu i zbilansowaniu składników charakteryzuje się wysoką jakością, łatwością przygotowania i szybkością użycia. Dodatkowo wykorzystany został krem budyniowy na zimo FiorFiore Royal, cechujący się bogatym, pełnym smakiem. Uczestnicy warsztatów wypiekli również ciasteczka na margarynie 82 % Gioia Special firmy Master Martini, która jest doskonała do ciast kruchych, pozwalając na otrzymaniu takiej samej wyrabialności i jakości smakowej jak masło, eliminująca problemy przy ucieraniu. Receptura dostępna tutaj
Ciasto pod Wisienką firmy Prospona to idealna propozycja na coraz cieplejsze dni, przygotowana na blacie z Muliticake Master Martini. W cieście wykorzystano Frużelinę cukierniczą Wiśnia, nadającą niezwykle odświeżającego smaku. Do części masy na blat biszkoptowy i do bitej śmietany firma Prospona dodaje wsadów (past) owocowych, np. Wsad owocowy wiśniowy oraz ananasowy. Gotowe ciasto klienci ocenili jako doskonałe na sezon wiosenno-letni, przede wszystkim dzięki udziałowi owoców, nadając odświeżający smak. Receptura dostępna tutaj